به گزارش خبرگزاری فارس از آمل، کنکور یکی از رقابتهای بزرگ علمی و ماراتنهایی است که هر ساله دانشآموزان زیادی درگیر آن بوده و شبانهروز تلاش دارند تا بتوانند با کسب رتبهای مطلوب در رشته تحصیلی مورد علاقه، کار را دانشگاههای معتبر کشور دنبال کنند.
مازندران از جمله استانهایی است که دانشآموزان آن هر ساله در کنکور سراسری درخشش دارند که در کنکور سراسری ۹۳ دو نفر از این استان حائز رتبه تکرقمی شدند.
امیر نوریپور دانشآموز مستعد، تیزهوش و پرتلاش آملی از مرکز استعدادهای درخشان آمل توانست در بین دانشآموزان گروه آموزشی ریاضی فیزیک رتبه دوم منطقه و رتبه نهم کشور را از آن خود کند.
خودتان را بیشتر معرفی کنید؟
۱۸ سال سن دارم و دوران دبیرستان را در مرکز استعدادهای درخشان و تیزهوشان سپری کردم، پدرم پزشک عمومی بوده و مادرم نیز در مدارس این شهرستان دبیر شیمی است.
درس خواندن جدی برای کنکور را از چه زمانی آغاز کردید؟
از کلاس پنجم ابتدایی جدی درس خواندن را آغاز کردم زیرا باید خود را برای آزمون پذیرش در مرکز استعدادهای درخشان آماده میکردم و برای قبولی آن تلاش داشتم ولی با ورود به مقطع متوسطه نیز شیوه درس خواندنم تغییر کرد.
از سال سوم دبیرستان نیز برنامههای خاص و مدونی برای آمادهشدن برای کنکور داشتم و با سپری کردن امتحانات نهایی از تابستان گذشته عزمم را برای کسب رتبه مطلوبم در کنکور آغاز کردم.
شیوه درس خواندن شما به چه صورت بوده است؟
با ورود به مرکز استعدادهای درخشان و مدرسه تیزهوشان علاقه زیادی به درس پیدا کردم و انگیزهام چندین برابر شد زیرا از درس خواندن لذت میبردم و مطالعات زیادی هم داشتم البته مدیر و معلمان دبیرستان تیزهوشان آمل با تشویقهایشان عامل بزرگی برای علاقهمندیام به مطالعه بودند و این مسئله در دیگر دانشآموزان نیز مشاهده میشد.
الان هم از درس خواندن خوشم میآید و خستگی را در خود احساس نمیکنم، فضای مدرسه نیز نقش مهمی در ایجاد رغبت برای مطالعه ایفا میکرد و محیط بسیار مناسب و مطلوبی برای مطالعه در مدرسه مهیا بود.
همچنین فضای آماده برای درس خواندن در خانه نیز توانست زمینه را برای کسب این رتبه آماده کند زیرا همه اعضای خانواده بستر را برایم مهیا کردند تا بدون هیچ دغدغهای درس بخوانم. امیدوارم فضای حاکم بر مدارس تیزهوشان که نقش زیادی در رتبهآوری دانشآموزان در کنکور و المپیادها دارد در بقیه مدارس فراهم شود تا شاهد درخشش بیشتر دانشآموزان باشیم.
برای کنکور سراسری چگونه آمده شدی؟
در روزهای نخست بازگشایی مدارس کار را با مطالعه چهار تا پنج ساعت در روز در منزل آغاز کردم، در روزهایی که آزاد بودم ساعت مطالعه مفیدم به هشت ساعت میرسید، در روزهای تابستان با توجه به اینکه اوقات فراغت بیشتری داشتم معمولاً ساعت مطالعه بیشتر و بیشتر میشد.
در زمستان گذشته اوج ساعت مطالعهام حتی به ۱۲ ساعت در روز میرسید هرچند در فصل بهار هم سعی کردم این روند را حفظ کنم.
وضعیت تراز و رتبهات در آزمونهای مختلف آزمایشی به چه صورتی بود؟
بیش از ۵۰ آزمون آزمایشی از ابتدا تا قبل کنکور داشتم که در بیشترآنها رتبه زیر ۱۰ را داشتم و وضعیت تراز درسیام به طور میانگین بیش از ۸ هزار بود.
البته در برخی آزمونهای آزمایشی هم نوساناتی داشتم، ولی همیشه سعی داشتم تا جایگاهم را بین رتبههای تک یا دو رقمی حفظ کنم.
تست زدن را از چه زمانی آغاز کردید؟
به طور جدی تست را از سال سوم دبیرستان با درس ریاضی و فیزیک آغاز کردم، هرچند آزمونهای تستی از خود میگرفتم تا شرایطم را بسنجم، به عنوان کتابهای کمکدرسی کتابهای تست را در دستور کار جای دادم ولی در سال چهارم دبیرستان تست تبدیل به بخشی از مطالعهام شده بود.
آیا قبل و بعد از آزمون کنکور سراسری پیشبینی میکردی که رتبه ۹ را از آن خود کنی؟
قبل از کنکور هم خودم، هم مسئولان، مدیران و معلمان و هم خانوادهام پیشبینی میکردند که رتبه زیر ۱۰ را از آن خود کنم ولی بعد از آزمون کنکور با توجه به اینکه در شرایط این آزمون بزرگ علمی قرار گرفتم و با توجه به خستگی حاصل از آن قدرت این پیشبینی از من گرفته شد.
سازمان سنجش خبر رتبه ۹ شما را چه زمانی اعلام کرد؟
حدود ساعت ۱۶ عصر جمعه گذشته بود که از سوی سازمان سنجش و آموزش کشور با تماس تلفنی به منزلمان این خبر را اعلام کردند.
نخستین نفری که خبر کسب رتبه ۹ کنکور را شنید چه کسی از اعضای خانواده بود و خانواده چه حسی آن زمان داشتند؟
خواهر کوچکم این خبر را زمانی که سازمان سنجش تماس گرفتند شنید و این خبر یکی از بهترین خبرهای خوش زندگیام بود و آن لحظه نیز همه اعضای خانواده بسیار شاد و خوشحال بودند.
سختترین درس کنکور امسال در گروه ریاضی و فنی چه بود؟
دانشآموزان این رشته معمولاً در درس عربی مشکل دارند ولی امسال درس عربی هم بسیار سخت بود.
شیوههای درس خواندنتان به چه شکلی بود؟
صرفاً برای کسب رتبه در کنکور درس نمیخواندم، همیشه عادت داشتم درسهای اساسی سالهای بعد همانند دروس ریاضی و فیزیک را در تابستان قبل از آن با همراهی و همفکری پدرم مطالعه کنم که به لحاظ علمی هم این روش تعریف شده است زیرا با یک آمادگی لازم در سال تحصیلی جدید این درسها را فرا میگرفتم و از قبل مطالعه داشتم.
کلاسهای خصوصی به چه میزان در کسب رتبه ۹ شما تاثیرگذار بود؟
به هیچ وجه کلاس خصوصی نرفتم چون پدرم بهترین راهنما و مشاورم بود البته برخی از دروس را بدون معلم خودم میخواندم و تاحدودی با اعتماد به نفس بالا و خودباوری راهی کنکور شدم.
در کنار کتابهای درسی، کتابهای کمکدرسی از انتشارات مختلف را هم میخواندم زیرا تنها خواندن کتاب درسی را برای کنکور لازم نمیدیدم.
نام معلمانی که بیشترین تاثیر را در کسب این موفقیت داشته را بگویید؟
همه معلمان برایم تلاش کرده و زحمت کشیدند هرچند آقای عباس محمدی رئیس دبیرستان تیزهوشان آمل، دبیر دیفرانسیل و گسستهام آقای محسن محمدی در کسب این رتبه نقش زیادی داشت.
قصد دارید برای ادامه تحصیل کدام دانشگاه را انتخاب کرده و در چه رشتهای مشغول به تحصیل شوید؟
در حال مشورت و نظرخواهی از مشاوران و خانواده هستم ولی دوست دارم در دانشگاه صنعتی شریف تهران ادامه تحصیل داده و در یکی از دو رشته برق یا عمران درس بخوانم.
شنیدیم رقابت تنگاتنگی با پدرت در زمینه کسب رکوردش در کنکور داشتی که موفق نشدی؟
افتخار میکنم که پدرم توانست در سال ۶۲ رتبه دوم گروه آزمایشی علوم تجربی را از آن خود کند و دو سال بعد آن در کنکور سراسری سال ۶۴ با
چه کسانی بیشتر از همه در کسب رتبه ۹ کنکور سراسری گروه ریاضی و فنی توسط امیر نوریپور نقش داشتند؟
در راه کسب این موفقیت ارزشمند خانوادهام بیشترین سهم را داشتند و علاوه بر حمایتهای والدین و خانوادهام، مدیران، معلمان و مشاوران تلاشهای زیادی داشته و در این راه توانستند پشتیبانی و حمایتم کنند که جا دارد از همه آنها قدردانی و تشکر کنم.
چه صحبتی با دانشآموزانی دارید که سالهای آینده باید در کنکور سراسری حاضر شوند؟
هر فردی باید برای هر مرحله و کسب جایگاه مطلوب در زندگیاش هدف و برنامه داشته باشد و بدون هدف حتی یک گام در زندگی بر ندارند.
البته پشتکار برای رسیدن به هدف نیز بسیار مهم است و افراد باید در راه رسیدن به هدف تلاش و کوشش زیادی انجام دهند.
سلام
[پاسخ دادن]به نظرم آقای نوری پور حقش بود چون من توی سایت کانون همیشه اسمش رو جزو نفرات برتر میدیدم
بهش تبریک میگم